sâmbătă, 20 martie 2010

Tanti Coca,America,engleza si....

In dimineata aceasta ne-am trezit la ora 4.Tanti Coca,musafira noastra de o saptamana are avion spre Florida ,la ora 8.Vine baiatul ei si pleaca acasa...in Florida.

Are doar 73 de ani,dar Alzheimerul s-a instalat parca prea devreme.Banuiesc ca si din cauza comoditatii sale de o viata.A fost cocolosita toata viata de sotul ei,a avut un singur copil,pe care l-au urmat ,acum 11 ani aici,in America. Ruptura de casa ei,de limba materna a avut un cuvant de spus,iar picatura care a umplut paharul,a fost moartea sotului ei,toamna trecuta.

Peste 30 de ani a locuit in Pitesti,ani de care nu-si mai aminteste absolut nimic.Toata saptamana mi-a povestit de casa copilariei ei ,din Braila,de tatal ei,fost capitan de vapoare,devenit alcoolic dupa ce rusii le-au luat totul.Unicul ei frate,a fugit in Australia.Are familie acolo,dar nu s-au mai intalnit niciodata.Mai vorbesc,asa,o data in an,la telefon.

Grecoaica,arata foarte bine.Fata nu-i arata a 73 de ani.In fiecare zi a venit sa-mi spuna ca ea nu se poate intelege cu rezidentii mei.Am facut pe translatoarea de cateva ori,dar tanti Coca avea chef de povesti.O inteleg,pentru ca ea sta acasa toata ziua,singura.Doar seara vine baiatul ei,care,nu cred ca prea are povesti,obosit de munca .

Aseara,am avertizat-o ca o scol la ora 4 pentru ca pleaca acasa.
Mi- a raspuns:
- Da de ce ,maica.Era asa de bine aici...

4 comentarii:

  1. Ai apucat sa mai dormi si tu ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cui ii pasa,Giulia?Nici macar mie nu-mi mai pasa...sti vorba:Si spanzurat te-nveti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ii placea acolo...vezi tu...voia companie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucura urarea referitoare la baiatul meu care"sa-mi umple casa de coconi"!O sa fac pe dracu'-n patru si o sa-mi fac si o cabanuta la poalele muntelui unde sa ma retrag atunci cand o sa ma lase "toate".Va doresc si voua sa va intoarceti acasa si sa va faceti casuta prin Apuseni,pentru ca si acolo este o zona de poveste!Va urez numai bine si mai ales sanatate ca apoi restul vine de la sine!

    RăspundețiȘtergere