vineri, 12 martie 2010

NU gasesc raspuns!


De Craciun,pentru bunele servicii de peste an,acordate rezidentilor nostri,am primit de la familiile acestora(nu de la toate) bani sau gift carduri.De la fiica Secretarei,rezidenta noastra cea mai batrana,am primit gift carduri Macy's,pe care nu am reusit pana ieri ,sa le cheltuim.


A fost foarte frig,a si plouat,asa ca am hotarat sa mergem la mall.Sotul meu nu era hotarat ce sa-si cumpere pe card.Eu l-am lamurit sa-si ia un parfum scump.Am testat mai multe pana s-a oprit la POLO BLUE /Ralph Lauren.

In timp ce noi testat parfumuri,vanzatoarea,foarte amabila ne-a intrebat daca avem nevoie de ajutor,mi-a admirat bratara mea cu iconite de la Manastirea Voronet.I-am spus ca e din Romania,tara mea.

-A,Romania,Dracula,Hagi,Nadia Comaneci.....mi-a zis ea.Stiu multe despre Romania.Colega mea este de acolo,dar astazi e libera.


Pentru ca am cumparat sticla cea mai mare de parfum,ne-a dat un alt gift:Sports bag.

Va rog sa fiti atenti la fotografie sa vedeti ca este scris si in romaneste SAC DE SPORT!!!

Eu am observat cand ne-am asezat sa stam pe o banca.Prima data mi-am zis:Cred ca am halucinatii,asa cum si la TV aud cateodata ,vorbind romaneste si nu-i posibil .


Chiar nu gasesc nici o explicatie,desi cred ca este!

13 comentarii:

  1. Bănuiesc că este făcut pe la noi... Sau... pentru noi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nepotul meu a lucrat intr-un mall din Dubai, la un magazin marca Replay. Ei bine si el a gasit blugi pe a caror eticheta scria in romaneste. Si tot asa, s-a grabit sa faca poza si sa o trimita la prietenii din tara. Plin de mandrie, of course.
    Explicatia poate fi ca unele din aceste produse ajung, intr-un anumit stadiu de finisare, in fabricile private din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-e un dor nebun de casa, draga mea. Apoi , acasa, îti vei fi dorit sa mai stai prin cele strainatati.

    Deci, miroase bine un parfum scump, nu-i asa?!

    Am trei si chiar am sa merg sa-mi pun un strop. Sa ma simt ... frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. @brandusa.Made in Romania am mai gasit lucruri,dar sa fie scris ,pe langa in engleza si in romaneste,pe un produs Made in China,NU!

    RăspundețiȘtergere
  5. @lisandru.De ce nu ...si pentru VOI?Miroase super!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @giulia.Mie dor de praful de pe drum si de clanta de la usa!!!!Mie dor cumplit.Nu o sa-mi fie dor de strainataturi!Te asigur.Multumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a ajutat sa realizez.Eu nu am visat macar ca o sa ajung aici!
    Mie imi place TRESOR by Lancome Paris.La un singur magazin se gaseste uneori,nu tot timpul,la 50 de dolari.Nu e scump.Ma tine 2 ani,cel putin.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea Ema, cred ca scrie in franceza ;)
    In cosmetice, unele produse au titluri in engleza si franceza.

    RăspundețiȘtergere
  8. Un parfum bun si un sac de sport pe care scria in limba pe care o iubesti...astea da cadouri!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  9. @lola.Cred ca ai dreptate.Am dat de Google translate si in franceza se scrie tot asa.M-am bucurat degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  10. @marada.Da,e un cadou frumos un parfum bun,nu neaparat scump.Dar cu scrisul in romaneste m-am bucurat degeaba.Si in franseza,tot asa se scrie,asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine că am citit toate comentariile ca să nu par erou post-scris!
    La noi, se va topi în curând zăpada şi se va face un praffff ...
    Semn că vom bea o cafea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Trebuie sa-mi cer scuze dar din ultimul articol care l-am citit, fara sa citesc si celelalte articole mi-a fost fatal.Din aricolul cu batranul de 90 de ani rezulta ca scriu unui barbat.Sunt pus intr-o situatie penibila dar filosofia fata de femei ramane neschimbata.Acum am citit atent tot ceea ce ai scris.Scuze pentru confuzie!Astept sa mai scrii iar eu sa pot comenta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, Ema. Te citesc pentru prima data - indirect, Giulia m-a trimis la tine.
    Din pacate, cred ca "sac de sport" e in franceza... Mi-ar placea sa fie in romaneste, dar cred ca e imposibil. E doar o coincidenta ca se zice la fel in romaneste. Din pacate...

    RăspundețiȘtergere