miercuri, 13 ianuarie 2010

Am invins!

Astazi,sefa ne-a demonstrat ca ne apreciaza,ca tine la noi(nu degeaba se lauda la toata lumea ca lucram la ea de atatia ani),dar bisnisul fiind bisnis,putea sa ia si alta hotatire.

In urma cu 10 zile ne-a venit o rezidenta noua.Ca sa intelegeti cum e aici cu casele de batrani trebuie sa va dau cateva detalii.De plasarea rezidentilor se ocupa agentii,care iti recomanda casa familiilor,vin si arata casa.Tu,ca patron le prezinti familiilor tot ce oferi pentru ca rezidentul sa se simta bine,activitati,mancare,...bla...bla...ca pana la urma pretul cerut pe camera(privata sau semi)cantareste cel mai mult in alegerea casei.


Eu sunt o tipicara de felul meu.Am notat in agenda toate numele rezidentelor pe care le-am ingrijit in acesti ani.Noua rezidenta este a 78-a.Nu mi-am putut inchipui ca poate exista atata rautate intr-un om.In aceste 10 zile ne-a terminat si fizic,si psihic.Nu am avut probleme cu tensiunea niciodata,dar de vineri noaptea mi-a crescut si inca ingrijorator de mult.

Doarme toata ziua.O trezesti dimineata.O schimbi- nu e incontinenta- dar de prea mare lene nu vrea sa foloseasca WC-ul-o speli,ii duci dejunul,cafeaua si sampania la pat.....doarme.....o mai schimbi.....vrea pranzul........doarme.......o schimbi de brief......se scoala inainte de cina.....mananca.........si incepe distractia:

-pune-mi perna sub picioare......ia-mi perna de sub picioare"

- ridica-mi patul.....lasa-mi jos patul;

- vreau sucul meu....vreau compotul meu.....vreau sa dau telefon.....

- schimba-mi brieful(chiar daca nu e ud) si trebuie sa execut pentru ca ma plateste- asa-mi zice ea....

---si tot asa pana la 4-5 dimineata cand trece la somnul de frumusete.....

Noi,la 6,30 trecem la munca de fiecare zi!

Dupa 3 zile ne-am anuntat sefa ca noi in asemenea conditii nu mai lucram si ca plecam.

Am mai stat inca 7....dar astazi sefa a dat-o afara .Fiul rezidentei,la aflarea vestii ,a inceput sa planga si ne-a spus ca este a 6 casa din care mama lui a fost data afara....

El va mintii din nou un alt patron.....cat de nice e mama lui.....viata altor caregiveri va fi calvar...

Noi am biruit!

Cum v-a fi cu tensiunea mea?
O sa va tin la curent.SPER!!!!!

12 comentarii:

  1. Bine ca ati scapat!
    Poate pana la urma va intelege si batrana ca trebuie sa se schimbe sau fiul ei va lua pe cineva care sa doarma ziua si sa-i faca poftele mamei noaptea!
    Sanatate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred că tensiunea creşte la cote alarmante. Aşa că ar trebui să ai grijă!

    RăspundețiȘtergere
  3. @marada.Din experienta mea de atatia ani,doar harletul si lopata o mai poate schimba pe babuta.
    Aici se poarta:Platesc...fac ce vreau muschii mei!

    RăspundețiȘtergere
  4. @CristianLisandru.Asa-mi zice si fiica mea,doctorita.Ma gandesc serios la a renunta la aceasta slujba.E foarte mult stres.Toata lumea vrea ceva,in fiecare moment.fiecare vrea sa fie prima!Noi suntem doar doi.

    RăspundețiȘtergere
  5. O luptă-i viaţa, deci, te luptă ... dar, nu te sinucide!
    Suntem câţiva care mai avem nevoie de tine.
    Ai uitat că-mi eşti datoare cu o cafea! Să n-o ştergi de pe lumea asta fără să-ţi achiţi datoriile!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, da, ai grija de tine, nu doar de altii!

    RăspundețiȘtergere
  7. @zamfir de turda.Daca o sterg de pe lumea asta,macar stiu ca are cine sa-mi anunte prietenii virtuali.Tu stii ca ar vui Turda de vestea ca AIA A MURIT IN AMERICA!...Bat in lemn...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Alina.Incerc sa am grija,dar din 10 babute,una singura imi zice seara....Tu lucrezi toata ziua,trebuie sa fi obosita...Dumnezeu sa ma aiba in grija lui.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte instructive povesti! M-ar interesa daca primeste in azil si persoane care nu stiu engleza;daca sunt numai cetateni americani; care este pretul minim?

    RăspundețiȘtergere
  10. @daurel.patroana e romanca.De ce nu ar primi cetateni romani.Si apoi pretul e o nimica toata la pensiile din Romania.Camera semiprivata de la 2500$..

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc. Daca-i romanca mai negociem...

    RăspundețiȘtergere
  12. @daurel.Ok..o sa-i zic...e bucuresteanca...da-i plac ardelenii ca sunt harnici si parolisti.In acest caz,cred ca va fi deschisa spre negociere.

    RăspundețiȘtergere