vineri, 21 mai 2010

Incredibil...dar adevarat.

Daca cineva mi-ar fi spus ceea ce am sa va relatez eu,l-as fi ascultat,dar in sinea mea mi-as fi zis:Doamne,cat poate sa exagereze!



Peste 100 de persoane am ingrijit in acesti ani.Fiecare a reprezentat un caz particular.Nu pot sa spun ca X a fost la fel ca Y.In minte imi vin acum 100 de motive pentru care nu as vrea sa apuc batranetea asta,dupa 85 de ani.



Sylvia,ultima rezidenta venita in casa,iese insa din toate tiparele, chiar daca are numai 76 de ani.
Cred ca toata viata a uzat de sloganul:Asta sunt eu! Nimeni nu a reusit sa o schimbe.
Si totusi a fost casatorita cu un cercetator ,angajat al US Army,are doua fete.

De o luna de zile,de cand este in casa,nu a vrut sa faca baie .Nu vrea sa-si spele dintii,fata si ....alte parti ale corpului....
- nu avem voie sa face curatenie la ea in camera.Are camera cea mai mare si ...a fost cea mai frumoasa si mai eleganta.Acum miroase groaznic si de la mizeria facuta de cele doua pisici ale Sylviei.
- incercam totusi,in cele cateva zeci de minute cand vine la masa,sa facem un pic de ordine,sa dezinfectam,sa spalam,sa-i aranjam hainele in dulap.Totul tine....10 minute dupa ce ea se intoarce in camera.
Am incercat sa stam de vorba cu fetele ei.Raspunsul lor a fost:
-Mama e fericita !De ce vreti voi sa schimbati asta?
Acum ca stim ca unele persoane sunt de-a dreptul fericite a trai in mizerie,nu mai vrem sa schimbam nimic.Ne inchipuim doar,cum v-a arata ,peste cateva luni,sau peste ani,cea mai eleganta si mai frumoasa camera din casa.

3 comentarii:

  1. Fericirea poate fi percepută - iată - în fel şi chip...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristian.Si trebuie sa-i intelegi,chiar daca e ceva anormal din punctul nostru de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci sa înteleg ca ai caca si pipi de pisici de curatat ... pe lânga cele umane? Deci... sa nu ajungem sa traim cât sa ne ramolim.

    RăspundețiȘtergere