sâmbătă, 1 mai 2010

Copii,copii si...haine rele!

Despre ce am putea sa discutam noi ,mamele,cand ne intalnim,decat despre copii.De doua ori pe saptamana vine sa-mi consulte babutele Gina,asistenta medicala de meserie.O femeie frumoasa si demna de toata admiratia pentru ca si-a crescut singura cei 3 copiii.A divortat de tanara.Sotul ei a devenit alcoolic .Ne cunoastem de peste 3 ani si incet,incet a inceput sa se confeseze.Stiam cand are un nou boyfrend pentru ca radia.Stiam si cand e singura .Atunci era tacuta.

Nu e singura casa de batrani cu patron roman, in care ea are pacienti.A reusit sa invete multe cuvinte romanesti .Ma distreaza atunci cand ii deschid usa si-mi zice in romaneste:-Buna ziua.Ce faci?
Sau un:La revedere! ,cu accent tare haios.

Astazi i-a sunat telefonul .S-a ridicat de la masa si a iesit afara.Dupa 15 minute s-a intors cu ochii in lacrimi si mi-a zis ca s-a certat cu fiul ei de 23 de ani si ca acesta i-a inchis telefonul .

Eu am vrut sa-i distrag atentia de la acest gest urat.I-am spus cum se zice la noi:copii mici - probleme mici!,copii mari-probleme mari!

A inceput sa rada si mi-a zis:Aici se spune:CAND SUNT MICI,ITI FRANG MAINILE!
CAND SUNT MARI,ITI FRANG INIMA!

Asa este.Esti mama cat traiesti!Nu poti schimba asta.

3 comentarii:

  1. 1 Mai cu stropi de roua
    Si cu razele de soare
    In suflete sa va ploua
    Cu iubire si candoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma întreb daca am sa ajung vreodata sa nu mai am probleme cu copilul. Nu-mi face niciodata gesturi de alea sau sa-mi vorbeasca urât. Doar ca de fiecare data îmi spune: Mami am o mica problema. Bine ca este numai financiara, si momentan am de unde! Tucu-i sufletelul lui de pui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai buni sau mai dificili sunt ai nostri!Ii iubim si ii iertam cum numai mamele o stiu face.
    Peste ani, cand vor fi si ei parinti, vor intelege ce a fost in sufletul nostru. Atunci, poate, vor lacrima ei. Oricum , sunt sigura ca noi nu am vrea sa-i vedem lacrimand. Ne place ca chipul lor sa fie mereu senin. Mame...

    RăspundețiȘtergere