sâmbătă, 17 aprilie 2010

MA IMPUSC!

Acestea au fost cuvintele lui Jack,baiatul ultimei rezidente venite in casa acum 3 saptamani.A venit din Texas sa-si vada mama.Doar o ora a stat la ea in camera si la plecare mi-a zis:-Decat sa ajung asa,mai bine ma impusc.M-au uimit cuvintele lui pentru ca in general,americanii sunt foarte toleranti cu orice:

Mama lui a reusit intr-o ora sa-l enerveze.Ce sa mai zic atunci de mine,care stau 24 de ore cu ea.
Adevarul ca Charlotte e un caz mai aparte.Sustine sus si tare ca nu vede si ca nu aude,dar se uita la TV,vorbeste si-mi raspunde la intrebari!
- nu conduce de 10 ani,dar 24 de ore din 24 cheile de la masina trebuie sa-i fie pe mana,impreuna cu cheile de la casa pe care familia a vandut-o,cu o borseta argintie in care are acte fff importante(asa zice ea);
- tot pe mana trebuie sa aiba pus un ceas vorbitor.Apasa pe un buton si-i spune cat e ora.Eu i-am luat bateria pentru ca in prima noapte ne-a tampit de cap.Si asa ca-i stricat(asa i-am zis eu),trebuie sa -l simta pe mana;
-din 10 in 10 minute ea intreaba si noi trebuie sa-i confirmam ca masina ei e afara,in stare buna.Cine stie pe unde o fi?

-Sta tot timpul intr-un fotoliu,cu picioarele ridicate si spatele lasat si ea striga ca vrea ...ridicate picioarele;

-la culcare,trebuie sa aiba doua sticle cu apa.Cate una in fiecare mana.


-ii mixez toata mancarea,o pun intr-un bol si mananca singura.Nu ramane nimic!Dupa 5 minute intreaba...dar mancarea mea unde e?

-se scoala in fiecare dimineata cu cate un fix:ori ca trebuie sa o vada un doctor,ori ca ca pleaca la cumparaturi,ori ca are programare la salon.Ne zapaceste toata ziua.Ieri a avut 3 saptamani de cand e la noi.Am inceput sa nu o mai aud.Ma rog la Dumnezeu sa-mi dea rabdare,si putere ca eu nu pot sa zic......MA IMPUSC! Mai am alte 9 pe langa ea!

9 comentarii:

  1. Mai rezista... mai ai doua luni. Cu maniile am si eu traista plina! Marta are vesnic cheia de la dulapul de la scoala, 2-3 jucarii...alte porcarioare... le duce peste tot cu ea...si la toaleta! MOR! Si apoi señor... altele... destule. Dar nu am sa ma împusc. Am doar doi în grija si ... pe mine, care am tot timpul laptop-ul dupa mine. Ca si tine ... nu-i asa!?

    TE PUP!!! si fara arme... ca sunt periculoase. Glumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. @GIULIA,s-au adunat atatea in acesti ani!!!!Ma mir cam le pot duce.
    Si acum,ca am intrat in AMR,e cel mai greu.
    Doamne ,da-mi putere!

    RăspundețiȘtergere
  3. Capul sus! Fa-te ca nu prea auzi nici tu! Nu pune la inima. Oricum, batranele nu se vor schimba si nici parte de multumiri nu vei avea. Inarmata cu aceste ganduri, treci mai departe si ai grija de tine!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. @marada.Capul trebuie sa-mi fie tot timpul sus!Asa-i ..profesional!Doamne,cat teatru trebuie sa joc!
    Multumesc de incurajari.Oricum...nu mai e cat a fost!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce inseamna AMR? Inseamna ca vii inapoi, acasa? Chiar asa?
    VA rog doamnelor cu experienta la ingrijit batrani, invatati-ma si pe mine cum sa nu bagi in seama. Noi o avem pe bunica sotului cu noi, are 85 de ani si e picatura chinezeasca. Ei i-au iesit foarte bine analizele, noua nu. Si face cat 10 soacre. E greu, e foarte greu.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Brandusa.Chiar asa.E destul si ma intorc acasa.Din experienta de aici pot sa-ti spun multe.Nu stiu daca se va putea aplica si la noi.Aici sunt pastile de"fericire",pastile de"somn",dar...nu la toate persoanele au efect.Pe Alzheimer si Dementia senila inca se tot"experimenteaza".
    Totul e sa nu bagi in seama.Cu cat le dai atentia mai mare,cu atat cer mai mult.E regula generala!
    Se sa sti ca invatul are si dezvat,dar cu multa munca si stres din partea celor care ingrijesc varstnicii.
    O sa putem discuta mai multe cand vin acasa.Deschid un ONG!Glumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar te astept pe la noi cu "bagajul" acumulat. Si eu am observat ceea ce spui tu, doar ca cu cat nu bag eu sau sotul in seama, cu atat cresc autovictimizarile si greva foamei. Abia astept sa ma inveti ce si cum.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru astfel de situatii iti trebuie, cu siguranta, niste nervi de fier si/sau un foarte dezvoltat simt al umorului !

    RăspundețiȘtergere
  9. @Leo.Dupa 4 ani si jumatate de lucru nu mai am nici nervi de otel si nici simt al umorului.
    Oricat ma incurajez,sunt situatii ,care spuse cuiva nu sunt de crezut.
    Vreau sa-ti zic doar ,ca inainte de a venii impreuna cu sotul meu,eu am lucrat singura mai mult de 1 an.In prima noapte cand am inceput sa lucrez impreuna cu sotul meu,dupa miezul noptii el mi-a zis:Tu ne-ai spus ca lucrezi la casa da batrani,nu de nebuni!

    RăspundețiȘtergere