vineri, 9 aprilie 2010

Garage sale,sau oserul american.



In America nu exista oser unde sa-ti poti vinde lucruri din casa,la care renunti din varii motive.
Poti,pentru o zi sau doua,de obicei in weekend sa-ti transformi garajul in pravalie,sa pui cateva afise si apoi sa astepti clientii.E destul ca un mexican sa afle de Garage sale ca intr-o ora e plina strada de masini.
Pe strada unde stam noi,doar doua familii au organizat Garage sale in acesti ani.Blonda din poza si-a renovat luna trecuta casa si a scos la vanzare lucrurile de care nu mai are nevoie.Vreo 3 ore i-au trebuit ca sa scape de tot ce vedeti expus in poze.
Si aici sunt oameni care nu-si permit sa cumpere lucruri noi,din magazine.
De la sora mea am aflat ca in Chicago,Garage sale se organizeaza pe strazi.Fiecare garaj se trasforma intr-un.....second hand.Daca ai rabdare sa cauti,poti sa gasesti lucruri frumoase la pret de cativa dolari.
Ce spuneti de o asemenea initiativa cand o sa ma intorc acasa?...

9 comentarii:

  1. Eu cred ca fondatorii SUA au avut o religie si o educatie orientata spre eficienta; nu spre visare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna idee! la noi(Germania) mobila poti sa o vinzi prin anunt ziar sau sa o donezi anumitor asociatii de caritate, care vând la preturi f. mici în depozite pentru persoane ce traiesc din ajutor social. Restul lucrurilor de uz casnic sau îmbracaminte, daca ai chef, mergi în târg (Flohmarkt), vinerea si sâmbata (o data sau de doua ori pe luna se organizeaza)si cu ceva rabdare reusesti sa scapi de lucrurile pe care ti-e greu sa le arunci pur si simplu! Sau mai exista posibilitatea de a dona, în conteinere Caritas si Crucea Rosie (sunt în fiecare cartier). Fetele mele merg din când în când, îsi vând hainele pe care nu le mai poarta (noi au costat 20-70 euro/bucata si în schimb primesc 1-2 euro :)) Se gaseste mai tot timpul un interesat! Si se aduna pentru o noua piesa vestimentara sau cel putin pentru un suc si un bilet de cinema.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi s-a părut întotdeauna o iniţiativă demnă de tot respectul...

    RăspundețiȘtergere
  4. @daurel.Aveti dreptate.Nimic nu se face aici la voia intamplarii!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Carmen.Mobilier,aparate electrice le poti scoate in fata casei.In cateva ore se gaseste cineva sa aiba nevoie de ele.De obicei noi am scos seara.Pe dimineata nu mai era nimic.
    Ideea cu Garage sale,eu o gasesc super.Copiii pun suflet in a aranja lucrurile pentru vanzare si tot ei incaseaza si banii.Blonda din poza nu are copii!

    RăspundețiȘtergere
  6. @cristian.Si eu o gasesc ingenioasa.Nu e tigania de la noi....

    RăspundețiȘtergere
  7. La noi... se scot la container... TV, electrodomestice, canapele. Daca sunt mobile... mai voluminoase se anunta cei de la curatenia orasului si vin la domiciliu ... gratuit! Iar la târgul de joi... gasesti si multe lucruri uzate... la 1-2 euro. Si apoi sunt containere speciale pentru Caritas... numai pentru haine.

    în schimb... la mine .... se aduna toate hainele ¨folosite¨ ale familiei si le fac cadou altora...Dar sunt în perfecta stare... doar ca s-au demodat (sunt de anul trecut)... si moda se schimba. Norocul meu... cu Cristina, fata lui sefa... careia îi plac numai hainele de marca!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ema - ideea e buna, dar la noi se gasesc greu cumparatori, chiar si la preturi mici. Targurile sunt pline de tigani care vand lucruri pe care le strang uneori de la gunoi, le spala...
    Pacat ca nu exista containere speciale pentru Crucea Rosie! Oamenii nu ar mai arunca la gunoi!
    Va mai trece mult pana ne vom civiliza!

    RăspundețiȘtergere
  9. La noi ar fi greu, pentru că s-a generalizat mentalitatea de ciorditor.

    RăspundețiȘtergere