miercuri, 25 noiembrie 2009

Dovleacul nu e mincarea saracului!

Maine e Ziua Recunostintei.Aici,in America,aceasta sarbatoare e mai mare ca si Craciunul.De fapt,pentru ca populatia este un amalgam de religii,Craciunul este o sarbatoarea pur comerciala.

Curcanul la cuptor si placinta de dovleac nu va lipsi maine de pe nici o masa.

Dupa intoarcerea tatalui meu de la Canal,familia mea a trecut printr-o perioada foarte grea.Am inceput de la ZERO pentru ca toata agoniseala de o viata ne-a fost confiscata.Ce-mi vine acum in minte este placinta de ludau(cum se zice in partile noastre la dovleac) pregatita de mama mea.Foarte gustoasa ,de altfel.Era secreatul nostru insa,pentru ca era MINCAREA SARACULUI.

6 comentarii:

  1. E frumoasa aceasta sarbatoare a americanilor. O sarbatoare cu adevarat a familiei.

    Cum vezi si tu, fiecare purtam cu noi amintiri mai frumoase sau mai urâte, frustarile generatiilor prezente sau trecute.

    sa ai parte de o zi placuta, sa vina si la tine cu daruri si gândeste-te si la mine când vei servi din curcanul acela, deja-mi lasa gura apa.

    Placintele lui ¨buni¨, a lui sotul ,erau cele mai bune din lume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Curcanul l-am pus la fezandat cu toate mirodeniile.E mare,vreo 15 kg.Ce zici de o bucata via Spania prin DHL?

    Anul acesta incercam placinta cu dovleac si crema de brinza!

    Pot face poze ,dar nu stiu sa le pun pe calculator!Of,mai am de invatat!

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am mai auzit cuvantul ludau de cateva zeci de ani...Nu cred c-am mancat placinta cu ludau, dar ludau copt se manca pe vremea asta. Sa aveti bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Daurel.Credeam ca numai la noi se cheama asa nu si la Satu Mare.E foarte usor de facut si foarte gustoasa.Gustul bun ii este dat de scortisoara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu fa bine si fa fotografiile. În aceiasi fereastra unde scrii, este o casuta albastra, poze, dai click, cu examinar alegi fotografia, dai un click pe ea. Daca apare numele ei jos în primul rând dai pe deschide, apoi încarcare si când e gata ¨terminat¨. Daca nu, mi-o trimiti prin yahoo si am sa o pun eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu se strică ludăul cu scorţişoară, Americanco!!! Cel mult un pic de zahăr praf!
    Felicitări pentru poziţia din ZeList!!!

    RăspundețiȘtergere